⇦ Naar Fysiotherapie Naar Psychologie ⇨

CONTACT INFORMATIE

A: Merijntje Gijzenstraat 3-g
    4906 EA Oosterhout (NB)
T: 0162 - 461998 

E: psychologie@vangurp-mertens.nl

KvK: 82389993

OPENINGSTIJDEN

Maandag 08.00 - 17.00 uur
Dinsdag 08.00 - 17.00 uur
Woensdag -
Donderdag 08.00 - 17.00 uur
Vrijdag -

 

AANMELDEN

WACHTTIJD

 

        De wachttijd is nu (apr. '21)

                  6 weken. 

     

NIEUWS

  

Wat is cognitieve gedragstherapie (CGt)?

 

CGt is een combinatie van twee vormen van psychotherapie: cognitieve therapie en gedragstherapie. CGt pakt het gedrag én de gedachten aan die de problemen in stand houden.

 

Voor het slagen van de therapie is het ook belangrijk dat er vertrouwen is in de therapeut. Bij CGt gaat het om een open en gelijkwaardige relatie. De therapeut werkt nauw met u samen om tot verbetering van uw klachten te komen, probeert zo direct en zo concreet mogelijk aan te sluiten bij uw problemen en laat u er zelf aan werken met huiswerkopdrachten.

 

De effectiviteit van CGt is onder meer bij angsten, depressie, verslaving en eetstoornissen gebleken uit wetenschappelijk onderzoek. Behandelingen zijn klacht- of probleemgericht en duren over het algemeen kort. Het gaat vooral over moeilijkheden die nu spelen en veel minder over problemen die in het verleden hebben bestaan.

 

Bij welke klachten kan CGt helpen?

 

CGt ingezet kan worden bij o.a. angststoornissen, stemmingsstoornissen, burn-out, chronische pijn/ziekte/vermoeidheid, paniekklachten, relatieproblematiek, identiteitsproblematiek etc.

 

CGt bij Praktijk voor Psychologie Mertens

  • Joëlle Mertens is gespecialiseerd in CGt  en als zodanig geregistreerd bij de Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapie (VGCt);
  • Joëlle heeft zelf ook CGt ondergaan tijdens het opleidingstraject zodat zij naast professioneel ook ervaringsdeskundig mag worden genoemd.

Voor meer informatie over cognitieve gedragstherapie en voorbeeldfilmpjes: www.vgct.nl